TER AARSE WINDSURFINSTRUCTEURS RESQUE GECERTIFICEERD

Dat de Ter Aarse surfclub veiligheid hoog in het vaandel heeft staan is de afgelopen 2 zaterdagen maar weer eens overduidelijk gebleken.

Alle trainers/opleiders van de club hebben deelgenomen aan een door het Watersportverbond aangeboden resquetrainig.
Alle mogelijke problemen die zich kunnen voordoen bij het geven van trainingen, het leiden van wedstrijden en alles wat daar tussen in zit werd behandeld.
Onder de zeer deskundige leiding van Frans Brenninkmeijer van het Watersportverbond werden zeer uitvoerig punten behandeld zoals bijvoorbeeld een optimale boothandling, het redden van drenkelingen, hoe te handelen bij calamiteiten, kennis van het weer en tal van andere zaken.

Alle mogelijke problemen konden en werden ook besproken waarbij mede vooral door de prettige en deskundige leiding van Frans allerlei levendige discussies ontstonden.

Zowel de theorie maar zeker ook de praktijkkant kwamen in die 2 dagen uitvoerig aan bod.
Vooral Merel van Lammeren moet zich na deze dagen een gelukkig mens noemen. Merel werd als aangewezen vrijwillig slachtoffer op de laatste resquedag door de trainers meermalen gered en uit haar benarde positie bevrijd waarbij zij ongetwijfeld een goed gevoel van overgehouden moet hebben.

Alle 7 trainers/opleiders hebben de resquetraining glansrijk doorlopen waarna zei zich gecertificeerd konden noemen.

In de hoop vooral het resque gedeelte niet veel nodig te hebben, gaf de opgedane kennis bij iedereen toch een zeer goed gevoel zodat de surfclub met bijzonder veel vertrouwen het volgende seizoen ingaat.

Martien Vermeulen