STA 40 jaar! Nieuwsbrief #1 Maart 2021

[su_divider top=”no” size=”1″]

Surfclub Ter Aar

40 jarig jubileum

1981-2021

[su_divider top=”no” size=”1″]

[su_button url=”https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfPAYLlnTTj1cT7dK5uz3ypD2uaBujM7oOknLzBY6AxdAc52g/viewform” target=”blank” style=”flat” size=”8″ center=”yes”]Wat vind jij van een nieuwsbrief?[/su_button]

[su_divider top=”no” size=”1″]

40 jarig jubileum

Waar begon het? Wie zijn de ereleden en oud leden door de jaren heen?

Planning: Feestavond tijdens het surfweekend van ter Aar (3 juli) en een borrelavond voor leden, oud leden en andere surfverenigingen (15 okt).
Daarnaast is het idee om een nieuwsbrief uit te brengen elke 15de van de maand.

Verdere input van leden zijn natuurlijk van harte welkom!

[su_divider top=”no” size=”1″]

[su_row]
[su_column size=”1/2″ center=”no” class=””]

Aankomende evenementen

Zaterdag 27 maart

Het gaat beginnen! Boten in het water. Wie sjouwt er even mee? Vele handen maken werk licht. (09:00-12:00 uur)

Zondag 11 april

De eerste STA wedstrijd voor alle leden. Wie maakt er tosti’s en assisteert in een bootje? (11:00-16:00 uur)

[/su_column]
[su_column size=”1/2″ center=”no” class=””]

Vrijwilligerstaken

Onze surfvereniging niet kan bestaan zonder onze bevlogen vrijwilligers. Om een gezond vrijwilligersbestand te houden voor nu en de toekomst verwachten wij van onze leden dat men minimaal eenmaal een vrijwillige bijdrage levert in het seizoen. Zie de link naar STA kalender 2021 hieronder waarop ieder als vrijwilliger zich kan inschrijven op een datum/tijd.

[su_button url=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/12iT4yvmsEOSscSLHxMF2q66fgvAab1MJ/edit” target=”blank” style=”flat” size=”8″ wide=”yes” center=”yes”]STA Kalender 2021[/su_button]

[/su_column]
[/su_row]

[su_divider top=”no” size=”1″]

ALV 2021

Afgelopen 6 maart heeft de ALV plaatsgevonden in digitale vorm met 13 leden.

[su_divider top=”no” size=”1″]

Plan 2021

Financiële zaken – Begroting

Voor het aankomende jaar zijn naast de gebruikelijke bedragen wat geld in begroot voor speciale zaken:

 • Trainers opleiding (meer proffesioneel)
 • Clubkleding (veel vraag naar van trainers/leden)
 • Weerstation (gadget wat gekoppeld kan worden aan Windfinder)
 • Laptop (ter vervanging van de huidige pc)
 • Brandveiligheid
 • 40 jarig jubileum

Contributie

De afgelopen jaren is de contibutie niet verhoogt, tijdens de ALV is er besloten dat we over de afgelopen jaren een inflatie van 1,5% toepassen. Idee om dit vanaf nu jaarlijks te verhogen met de juiste inflatie. Daarnaast zijn de lesgelden losgekoppeld van het materiaalgebruik. Om zo over tijd de mogelijkheid te hebben om het materiaalverbruik te verhogen (door bijvoorbeeld aanschaf nieuw materiaal) los van het lesgeld.

 • Nieuwe bedragen worden:
  • Contributie jeugd (€45,-  ->  €50,-)
  • Contributie senior (€60,-  -> €65,-)
  • Lesgeld (€35,-  -> €37,50)

Als laatste puntje is de ‘’korting’’ van de eerste jaars lesleden afgeschaft. Tot nu toe betalen zij alleen lesgeld en geen contributie (€125). Dit was voorheen ter promotie. Maar nu doen we de promotie niet meer en zijn we in vergelijking met andere surfclubs spot goedkoop. Daarnaast is de hoofdzaak niet leden aan te trekken, maar leden te behouden. Door de eerste jaars lesgeld en contributie te laten betalen wordt het verschil met de kosten voor een tweedejaars veel kleiner (€25 i.p.v. €70).

[su_divider top=”no” size=”1″]

Windsurfen -> Windfoilen

Olympische RS:X klasse verdwijnt, windfoil komt hier voor in de plaats in 2024. Moeten wij Windfoil introduceren op de club? Andere verenigingen zoals Almere centraal zijn er serieus mee bezig, vooral voor de jeugd.

Voor de club zijn de opties:
1. Een set kunnen lenen bij bijv Siem de Jong, maar dan zit je met beperkte tijd, dan moeten de windcondities ook toevallig goed zijn voor de beginner
2. Een set aanschaffen voor de club, aankoop via fonds werving
3. Voor komend jaar de set van Ron Verburg ter beschikking stellen en dat Ron ook les geeft, met gebruik van zeilen van de club

Het leuke van de windfoil is dat je met weinig wind (< 8 knopen) al veel sneller vaart, door de veel lagere weerstand van de foil. Door zijn relatief hoge snelheid creëert een windfoil meer ‘vaarwind’ dan een gewone surfplank met weinig wind. Hierdoor heb je als foiler al snel veel meer druk in je zeil dan bij gewoon windsurfen.

Uit ervaring met het windfoilen kan Ron zeggen dat het een hele leuke aanvulling is op het gewone windsurfen , hetzelfde gevoel als dat je voor het eerst planeert , maar als het hard waait gaat mijn voorkeur toch naar de gewone vin , je hebt dan gewoon meer controle en snelheidsbeleving.

Willen wij als club het windfoilen gaan promoten? Wat het bestuur betreft wel…..

[su_divider top=”no” size=”1″]

Rijnland waterkwaliteit

Plan van Rijnland om de waterkwaliteit van de plas te verbeteren d.m.v. het aanleggen van een natuurzone, afgraven van een baggerput en het baggeren van de gehele plas. De bagger planning valt over seizoen 2021 & 2022.

Voor het afgraven van de baggerput en het aanleggen van de natuurzone in 2021 is de planning oke, en verwachten we geen overlast voor de surfclub. Voor het baggeren van de gehele plas, wat zal plaatsvinden in 2022, ziet de planning er nu ongunstig uit. Het baggeren zal gebeuren door een boot met daarbij ankercirkels van 300 m spanwijdte. Dit neemt een groot gebied in beslag wat dan niet bevaarbaar is. In de planning van 2022 zal in het surf hoogseizoen (juni-sep) de baggerboot voor de surfclub liggen. Dit is aangegeven bij de aannemer en bij de opdrachtgever Rijnland. We zijn in overleg om de planning van 2022 aan te passen qua timings, om in het surf hoogseizoen in 2022 wel te kunnen surfen vanaf de club.

Bij het baggeren is er ook bagger wat afgevoerd moet worden met vrachtwagens. Dit gaat gebeuren op de parkeerplaats naast de surfclub. Minimaal de helft van de parkeerplekken zal hierdoor bezet zijn. We hebben aangegeven dat we zeker parkeer ruimte nodig hebben in de avonden (voor trainingen) en in de weekenden (voor wedstrijden). Idee is dan ook om, als er geen bagger werkzaamheden zijn, deze parkeerplekken ook beschikbaar te maken voor de surfclub.

[su_divider top=”no” size=”1″]