STA 40 jaar! Nieuwsbrief #2 April 2021

[su_divider top=”no” size=”1″]

Surfclub Ter Aar

40 jarig jubileum

1981-2021

[su_divider top=”no” size=”1″]

[su_row]
[su_column size=”1/2″ center=”no” class=””]

Aankomende evenementen

Zaterdag 1 mei

Opensurfdag. Vrij surfen van leden en mogelijkheid voor nieuwe leden om kennis te maken. (10:00-16:00 uur)

Woensdag 5 mei – Start trainingen

We kunnen starten met de trainingen! Iedereen heeft zich gemeld bij Rob Rekelhof en de indeling van de lesavonden zijn bekend. We hebben er zin in!

[/su_column]
[su_column size=”1/2″ center=”no” class=””]

Vrijwilligerstaken

Onze surfvereniging niet kan bestaan zonder onze bevlogen vrijwilligers. Om een gezond vrijwilligersbestand te houden voor nu en de toekomst verwachten wij van onze leden dat men minimaal eenmaal een vrijwillige bijdrage levert in het seizoen. Zie de link naar STA kalender 2021 hieronder waarop ieder als vrijwilliger zich kan inschrijven op een datum/tijd.

[su_button url=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/12iT4yvmsEOSscSLHxMF2q66fgvAab1MJ/edit” target=”blank” style=”flat” size=”8″ wide=”yes” center=”yes”]STA Kalender 2021[/su_button]

[/su_column]
[/su_row]

[su_divider top=”no” size=”1″]

 

STA 01 wedstrijd

Afgelopen zondag was de eerste wedstrijd van het seizoen onder leiding van Sebastiaan v. Grasstek. Iets met bevroren handen, lekker windje, min 27 jaar en een super stoere Rookie!

[su_divider top=”no” size=”1″]

Windsurfinstructeur

Als club willen we in de toekomst aan de eisen van CWO voldoen. Om hier te komen, zullen onze instructeurs een windsurfinstructeur opleiding en bijschooling gaan volgen om het opleidingniveau te verbeteren.

Afgelopen vrijdag 9 april zijn Jari, Rick en Jeroen gestart met de instructeursopleiding voor I-3 en I-2. Eerste bijeenkomst was online. Hierin is de theoretische basis gelegd voor het geven van goede lessen. Daarna is gelijk doorgepakt en zijn ze zaterdag 10 apil het water op gegaan en hebben ze onder het toeziend oog van de leercoach de eerste lessen aan elkaar gegeven.

Maar er is nog 1 plek over! Je bent welkom om aan te sluiten. Laat weten als je interrese hebt.

[su_divider top=”no” size=”1″]

Dilemma van het bestuur

De brandweer heeft het clubgebouw gekeurd op brandveiligheid, alles is grondig aangepakt en verzekeringen zijn op orde. Maar nu nog het puntje: Frituurpan. Omdat wij een frituurpan hebben dienen wij een speciale vetbrandblusser aan te schaffen, a 300 euro.

Wat willen de leden? Druk op onderstaande knop om je mening kenbaar te maken.

[su_button url=”https://surfclub-ter-aar.email-provider.nl/link/17gbitemtv/x4njyaiozs/yhayqfpjaw/rb4ustxhy0/zfp8ysbhllhttps://docs.google.com/spreadsheets/d/12iT4yvmsEOSscSLHxMF2q66fgvAab1MJ/edit” target=”blank” style=”flat” size=”8″ wide=”yes” center=”yes”]Friet of niet?![/su_button]

[su_divider top=”no” size=”1″]

 

Rijnland waterkwaliteit – update

In de weken van 19 – 30 april worden hekken om het ketenpark langs de Geerweg geplaatst en wordt het werkterrein ingericht. Dit betreft het parkeerterrein bij onze Surfclub. Na deze inrichting, zullen er overdag nog maar 5 parkeerplaatsen beschikbaar zijn. S’avonds en in het weekend zullen dit ongeveer 10 plekken zijn. Daarnaast komen er parkeerplaatsen beschikbaar bij de buren op het brakliggend terrein. Hoe dit uiteindelijk wordt ingericht, zal gedeeld worden zodra de deal rond is.

In de week van 10 – 14 mei wordt er begonnen met het baggeren van de vervuilde bagger in de zuidoost en zuidwest hoek van de plas. Dit gebeurt met een “ouderwetse” dieselmachine. Het werkterrein op de plas wordt afgezet met rode boeien. De vervuilde bagger wordt in beunbakken over de plas naar de Geerweg (parkeerplaats naast de Surfclub) gevaren om daar te worden gelost in vrachtwagens. Hoe dat er ongeveer uit gaat zien, zie je op de foto hierboven. Het baggeren zal overdag gebeuren van 07:00-17:00 uur. Dit duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

Tijdens en na (savonds/weekend) de baggerwerkzaamheden zullen verschillende boeien worden uitgezet over de plas. Waar je soms wel en soms niet door heen kan varen. In gesprekken met de aannemer heeft het bestuur afgesproken om met het leggen van de eerste boeien, hier een duidelijk uitleg van te ontvangen. Deze zullen we aan ieder kenbaar maken en delen via meerdere kanalen + een poster op de buitenzijde van het clubgebouw. Zodat iedereen veilig kan windsurfen op de plas.

 

[su_divider top=”no” size=”1″]