Mission Accomplished; The Mission 6th Edition

The mission 6th EditionrnBrouwersdam – kabbelaarsbank
21,22, 23 augustus 2009

De missie van de grote groep met surfers die Surfclub Ter Aar vertegenwoordigden tijdens ‘The Mission 6th edition’ kan geslaagd genoemd worden. Alle STA surfers kwamen in de finale uit en maar liefst 7 daarvan wisten een podium plek te bemachtigen. Een niet gering prestatie bij een deelnemers veld van 256 surfers. Voor alle resultaten click HIER .


Donderdagavond werden de surftrailers al beladen om zovroeg mogelijk op vrijdag te kunnen vertrekken. Op camping Port Zélande was al maanden van te voren 2 ruime plekken gereserveerd en hier streken we dan ook neer. De tenten stonden al snel en de dorstige kelen konden gelest worden.

Zaterdag
Om een goede plek te bemachtigen aan de Kabbelaarsbank moest er vroeg opgestaan worden, wat niet voor iedereen een pretje was. Een goed ontbijt maakte dit echter snel goed.

Het zaterdag programma bestond uit de inschrijving en een uitgebreide skippers meeting. Tevens werd de wedstrijd indeling bekend gemaakt. s’Middags werd in een strak geleid schema 2 manches per groep gevaren. De wind nam in de middag qua sterkte af wat in het voordeel was voor met name rnde lange raceboards. Op tijd overstappen naar de vaak oudere planken leverde veel winst.
De zaterdag werd afgesloten met een BBQ en feestavond georganiseerd door The Mission. De (oudere) jeugd hebben zich daar goed vermaakt. Het begeleidend team Harrie Kentrop, Arie Cats, Caroline Alberts en Cees van Dongen hebben de plaatselijke pizzaria onveilig gemaakt, daarna nog een afzakkertje en rnvoor de jeugd terug kwam van de feestavond het mandje in.

Zondag
De volgende dag moesten we namelijk nog vroeger op. De camping spullen moesten ingepakt worden om wederom optijd een stekkie te vinden. Voor 7 uur waren we van de camping af om de trailers te installeren langs de waterkant. Snel het Mission ontbijt genuttigd, om alles voor de start van 10:00 opgetuigd en gereed te hebben.
Er werden voor de kwalificatie van de finale (de beste 20 deelnemers van de diverse klasses) nog 2 manches gevaren. De wind kwam uit een andere richting en zeer matig. In de pauze werden de resultaten van de zaterdag en zondag bij elkaar opgeteld met een aftrek van de minst gevaren race. De STA surfers rndeden het geweldig goed want allemaal zaten ze in de finale.

Finale
De finale werd in rap tempo gevaren. De wind was namelijk iets toegenomen waardoor de formula boardjes beter aan de bak kwamen. Dit heeft de tussenstand van voor de finale behoorlijk op z’n kop gegooid.
Bij de Chicks (meisjes to 14 jaar) deden Michelle en Madelon mee. Michelle hield het hoofd koel en kon zo haar behaalde resultaat van de kwalificatie veilig stellen en werd knap 3e. Madelon moest door pech voor de finish de strijd staken.
Bij de Boys (jongens tot 14 jaar) deden Huub, Jeroen en Kevin mee. De onderlinge strijd deed niet onder voor de strijd om een podium plaats. Er werd voor het eerst die dag ook met een groter tuig gevaren 7.8m2 wat het allemaal extra spannend maakte. De start verliep niet goed voor de jongens, de inhaal race die volgede maakte veel goed maar was voor Jeroen en Kevin net te kort voor een podium plek. Huub voer het meest constant en wist de 4e plaats te bemachtigen.
Bij de Girls (tot 18 jaar) moest Esmée de kar trekken. De concurentie in deze groep was groot. Met uiteindelijk een 6e plaats kan ze nog heel te vreden zijn. rnBij de Guys (tot 18 jaar) was Melvin zowel op zaterdag als ook op de zondag heer en meester. Hij liet zien zoewel op de formula als ook op het raceboard iedereen ver achter zich te laten. Met enkel nummer 1 standen kon de hoofdprijs hem dan ook niet ontgaan. Sherwin die dit jaar voor het eerst bij ons surft liet zien wat je in één seizoen kan leren en op zo’n groot evenement kan presteren. Grote klasse!
Bij de Ladies (ouder dan 18 jaar) toonden Saskia en Renske wat ze waard waren. Ook hier werd een mooie strijd geleverd. Saskia bleef de RS-X trouw en wist zich knap naar een 2e plaats te surfen. Renske volgde er kort achter en kaapte de 3e prijs weg.
Sebastiaan en Robin kwamen beiden uit in de Men’s klasse uit (18 – 35 jaar). De strijd in deze groep van zo’n 50 surfers was heftig. De finale was dan ook ongekend spannend, ook voor onze mannen want beide lagen spijtig genoeg direct na de start in het water. Beide gaven echter niet op en begonnen aan een inhaal race. Robin wist knap iedereen in te halen en mocht de 2e plaats op eisen. Sebastiaan zat er vlak achter en stond naast Robin op de 3e plaats van het podium.
Bij de masters (35 jaar en ouder) voeren zowel Paul als Cees op Mistral One Design. De kwalificatie ronden verliepen niet onverdienstelijk met 1e en 2e plaatsen. De Finale was echter beter weer voor de formula boards, die eindelijk wat beter aan de bak konden. Cees heeft duidelijk nog problemen met het maken van de perfecte gijp en heeft daar veel kostbare tijd laten liggen. Hoewel niet onverdienstelijk gevaren zat een podium plek er voor beide net niet in.
Verloting
Na de prijs uitreiking volgde de verloting. En ook hier viel de STA groep in de prijzen Met name Esmée wist niet wat ze hoorde toen er werd verteld dat de hoofdprijs, een super mooie scooter in de kleuren van de Mission, naar haar toe ging. Over een maandje is Esmée 16 jaar, ze moet dus nog even geduld hebben voordat ze er mee naar de surfclub mag rijden.

Het was een super geslaagd weekeinde.

Cees van Dongen