GESLAAGDE MISSIE VOOR TER AARDERS

Langeraar ‘“ Aan het Grevelingenmeer werd zaterdag 24 en zondag 25 augustus voor de tiende keer Windsurf & Sup event The Mission XL gehouden. Leden van Surfclub Ter Aar reisden voor dit spektakel af naar Zeeland. Onder ideale weersomstandigheden boekten de Ter Aarders mooie resultaten.

The Mission XL staat in binnen- en buitenland bekend als een groots surfspektakel met honderden deelnemers. In verschillende categorieën strijden beginners en toppers om mooie prijzen. Het uitgangspunt deze dagen is plezier beleven op en rond het water. rnRond Zeil & Surfcentrum Brouwersdam presenteerden importeurs van onder andere Fanatic, Gaastra en ION de allernieuwste materialen. Verder werden er gratis kennismakingslessen gegeven en gaven World Cup Toppers tijdens de Battle of Giants een supershow op het water. Beide dagen trakteerden de freestylers het publiek op coole stunts. rnDe deelnemers aan de Mission konden zich inschrijven voor de categorieën Girls, Chicks of Ladies of voor Boys, Guy’s, Men of Masters. Gevaren werd in de discipline Downwind slalom. Ideaal voor beginners om kennis te maken met het wedstrijd surfen. De behaalde scores van beide dagen bepaalden het uiteindelijke klassement.

Plezier
De Ter Aarse delegatie maakte er een gezellig weekend van. Martien Vermeulen: ‘˜Als club proberen we vaker aan dit soort evenementen deel te nemen. Bij The Mission gaat het niet alleen om presteren. Het plezier in de sport staat voorop’™. De Ter Aarders overnachtten op de bijgelegen camping en sloten de zaterdag af met een barbecue en een feest, aangeboden door de organisatie. Naast zeer ervaren surfers waren ook eerstejaars naar de Brouwersdam gekomen om hun kunsten te vertonen. In de categorie Men werd het een Ter Aars onderonsje. Van de 50 deelnemers eindigden vijf deelnemers zeer hoog in het klassement. Een zeer geslaagde missie.

Uitslagen leden Surfclub Ter Aar:
Boys: 7: Luuc van Opzeeland, 21: Joost Vink, 26: Sem van den Berg, 29: Luca Vaneman.
rnMen: 1: Sebastiaan Kentrop, 3: Robin Koeleman, 4: Maurice van Grasstek, 5: Melvin Rademaker,
7: Stefan Oostendorp. rnMasters: 11: Cees van Dongen.

Pro-fleet: 2: Nick van der Hoorn. rnwww.surfclubteraar.nl

Franka Vaneman