Evenementen in augustus

No Comments

Junior / Senior Toernooi

Wanneer ? zondag 7 augustusrnWaar ? Surfclub Ter AarrnHoelaat ? aanwezig zijn 11:00 rnWie ? Alle clubleden en familie zijn welkom

Wat gaan we doen?
Op zondag 7 augustus proberen we zoveel mogelijk van onze leden en hun familie op de surfplank te krijgen. Dit gaan we doen door willekeurig een junior (16 jaar of jonger) te koppelen aan een senior (17 jaar en ouder). Samen is het dan de bedoeling om zoveel mogelijk rondjes te varen gedurende de 2 maal 1 uur surfen.
Als je vader of moeder ook kan surfen is dit de kans om aan je dochter of zoon te laten zien dat je het nog niet verleerd bent.

Je vaart dus samen als koppel en wel ieder op je eigen plank. Niet op toerbeurt maar tegelijkertijd. Je vaart je eigen race en aan het einde van de rit worden de rondjes van beide opgeteld om te bepalen wie van de koppels er gewonnen heeft.
Natuurlijk kan je jouw maatje ook helpen om de baan zo snel mogelijk te varen, door aanwijzingen te geven. Helpen kan op allerlei manieren, maar elkaar slepen mag niet.

Hoe wordt je gekoppeld?
Het koppelen vindt plaats door loting. Je weet van te voren dus nog niet met wie je samen op surft. De namen van de junioren gaan in 1 hoge hoed en de senior namen gaan in de andere hoed. Het lot zal dus bepalen welke namen er aan elkaar gekoppeld gaan worden.

Hoe lang vaar je?
Het is de bedoeling dat er 2 maal een manche van 1 uur gevaren wordt. Tussendoor is er een pauze van 1 uur. Hierin kan je weer op krachten komen, of je taktiek met je surfmaat afstemmen.

Wie is junior en wie is senior?
Junior ben je als je op de wedstrijddag nog geen 17 jaar bent.
Senior ben je als je op de wedstrijddag 17 jaar of ouder bent.

Waar vaar je op?
Als je een eigen surfplank hebt vaar je op je eigen board. De rondbodem is voor dit toernooi niet toegestaan. Heb je geen eigen plank dan kan je graits gebruik maken van het materiaal van de club. Er is keuze uit Bic Techno, Aloha en Wayler.

Hoe schrijf je in?
Het is voor ons erg fijn om te weten op hoeveel deelnemers we ongeveer kunnen rekenen. Om je in te schrijven kan je je naam en leeftijd invullen op de lijst op de bar. Of je stuurt een email naar ned179@gmail.com en-of voorzitter@surfclubteraar.nl. Deelname is gratis.

Mochten er nog vragen zijn kan je altijd bellen naar nul zes 12755117 of vraagt het één van de bestuursleden.

5e wedstrijd STA competitie

Wanneer ? zondag 14 augustusrnWaar ? Surfclub Ter AarrnHoelaat ? Aanwezig zijn: 10:00
Start ? 11:00
Wie ? Alle clubleden

Wat gaan we doen?
Op zondag 14 augustus varen we alweer de 5e club wedstrijd van dit seizoen. Afhankelijk van de wind zal er door de wedstrijd-commissie een mooi baan ingelegd worden die een aantal maal gevaren zal worden. Voor de rookies (eerste jaars) zal er een éénvoudigere baan gevaren worden.

Hoe laat?
De start staat gepland om 11:00. Dit betekend dat je ruim op tijd aanwezig zal moeten zijn (10:00) om je plank en zeil op te tuigen, rnOm 10:45 is de skippers-meeting waarin uitleg gegeven zal worden over de baan die we gaan varen, de regels en gehanteerde vlaggen bij de start-procedure.

Waar vaar je op?
Als je een eigen surfplank hebt vaar je op je eigen board. De rondbodem is toegestaan. Heb je geen eigen plank dan kan je als lesser graits gebruik maken van het materiaal van de club. Er is keuze uit Bic Techno, Aloha en Wayler.

Hoe schrijf je in?
De inschrijving voor de club wedstrijd vindt plaats op de dag zelf vanaf 10:00 in het clubgebouw. Deelname kosten â€2,-

Namens de wedstrijd commissie van Surfclub Ter Aar

Meer nieuws voor u verzameld

Leave a Comment