Langeraarseplassen het strijdtoneel van de 1ste Holland Windsurfing Series surfwedstrijd.

No Comments

Windsurfclub Ter Aar
1e wedstrijd Holland Windsurfingserie
28 maart 2010 Langeraarse Plassen

Langeraarseplassen het strijdtoneel van de 1ste Holland Windsurfing Series surfwedstrijd

Traditie
Traditie getrouw is de Holland Windsurfing Series afgelopen zondag geopend met surfwedstrijd op de Langeraarseplassen. De weersvoorspelling bleken geheel te kloppen, vlagerige wind uit westen 4-6 Beaufort, met zo nu en dan een zonnetje erbij. Waren dit voorde door gewinterde surfers perfecte omstandigheden leverde dit voor de beginners soms een gevecht met de elementen.

20 deelnemers
Surfclub Ter Aar (STA) die dit evenement op de Langeraarseplassen organiseert mocht 20 deelnemers inschrijven. Er werd gevaren in de inmiddels Olympische Bic Techno klasse voor de jeugd en in de open klasse.

Bic Techno
rnIn de Bic Techno onder 15 jaar werd Huub van der Hoorn (Ter Aar) onbedreigd winnaar, gevolgd door Ian Versluis ook uit Ter Aar. Huub laat nu al zien een geduchte tegenstander te zijn voor de grootste groep, Bic techno onder 17 jaar. rnIn deze klasse werd de eerste prijs met overmacht opgeëist door STA lid Joris van Essen. Joris die kans maakt om voor Nederland uit te komen met windsurfen op de Jeugd Olympische Spelen in Singapore deze zomer van 2010, liet duidelijk zien dar er keihard getraind is de afgelopen maanden en dat hij op schema ligt voor de kwalificatie volgende week in Italië. Kevin Cats (Ter Aar) liet zondag ook zien dat hij ondanks de winterstop het windsurfen niet verleerd is en werd verdienstelijk 2e, gevolgd door Jeroen van Dongen (Nieuwveen) met een 4e plaats.

De eerste plaats voor Maurice van Grasstek in de klasse Bic Techno 17 jaar en ouder was onvermijdelijk. Maurice voer een constante wedstrijd vooraan in het veld.

Open Klasse
Naast de Bic Techno klasse wordt er ook gestreden in de open klasse. Hier wordt onderscheidt gemaakt in het zeil-oppervlak. In de open 7.8 m2 klasse was het oud gediende Jaap Nispeling die alle manches op rij zich knap naar de eerste plek wist te varen.

In de Open klasse 9.5 m2 was het ere metaal voor Robbert-Jan van Velzen. Carlijn Vermeulen (Langeraar) moest genoegen nemen met een 4e plaats gevolgd door Saskia van Smoorenburg.

Er werd ook gevaren voor het clubkampioenschap. Surfclub Ter aar organiseert hiervoor een zestal wedstrijden. In de Open X klasse liet Nick van der Hoorn (Ter Aar) er geen gras overgroeien door op indrukwekkende wijze er letterlijk iedereen uit te varen. Dat de jeugd de toekomst heeft liet Ian Versluis al zien maar oor Rik Scholte en Benji Bijlemeer beide jongens uit Ter Aar voeren gedurfd en met grote inzet de nodige manches; Klasse!

Slalon wedstrijd
Het blijft niet bij deze wedstrijd want komende zaterdag staat er een Slalon wedstrijd op het programma. Voor informatie over deze surfwedstrijd wordt verwezen naar http://www.surfclubteraar.nl .

Meer nieuws voor u verzameld

Leave a Comment