Surflessen

Surflessen bij Surfclub Ter Aar

Bij STA geven we van mei tot de eerste week van september weekelijkse surflessen. Dit is dé beste manier om heel snel kennis te maken met de prachtige windsurfsport of om juist die roestige windsurf skills op te schonen. Als je al wat beter kan windsurfen dan kun je ook bij ons terecht, wil je toevallig nog harder over het water knallen, of juist die specfieke wedstrijd winnen dan ben je bij ons aan het juiste adres.

De volgende lessen zijn mogelijk:

Trainers

Bij STA hebben we een grote trainersgroep die de wekelijkse lessen, stormchasers groep en de surfclinics verzorgd. Naast trainers met een specifiek windsurf instructeurs diploma zijn er ook trainers die gewoonweg super veel ervaring hebben door al vele jaren op de plank te staan. De trainers kunnen les geven aan de echte rookies (beginners) tot aan de hele fanatieke wedstrijdsufers.

De trainers spreken aan het begin van een les voor via een 'skippersmeeting' waarbij een stukje theorie centraal staat, daarna geven ze vanuit twee boten les op het water. De trainers doen vaak ook nog wat voor op de plank of varen af een toe een stukje mee om nog beter les te kunnen geven.

De indeling van de trainers over de dinsdag-, woensdag- en donderdagavond voor het seizoen 2021 zal in het voorjaar bekend gemaakt worden.

SAMSUNG CSC

Lesmateriaal

Voor de trainingen heeft de surfclub 20 Bic Techno’s beschikbaar en nog 4 Kona's. Het maximum aantal deelnemers per avond blijft beperkt tot 20. We gaan er vanuit dat iedereen op een plank varen kan. Mocht dit niet het geval zijn zal er gewisseld worden. Je kan natuurlijk ook op eigen materiaal lessen, mits voorzien van een zwaard. Voor meer informatie over surfmateriaal kijkt u op de materiaal pagina

De club heeft voldoende surfpakken waar je tijdens het EERSTE surfseizoen gebruik van mag maken. Een passend surfpak mag voor het trainingsseizoen naar huis meegenomen worden. Voor de bruikleen surfpakken en schoentjes (1e jaars) moet er een borg betaald worden.

Wat gaat dit kosten

Voor het lidmaatschap, lessen, lesmateriaal, borg en mogelijk kluishuur worden verschillende bedragen in rekening gebracht per seizoen. Kijk op de kostenpagina voor actuele prijzen.

Waar kan ik inschrijven

Het inschrijformulier voor deze lessen kunt u vinden door op de knop rechtsbovenaan deze pagina te klikken.

Als je in 2020 de surflessen hebt gevolgd dan kan je je wensen voor seizoen 2021 kenbaar maken via het inventarisatie formulier. Gebruik dit formulier ook als je wilt stoppen met de surflessen maar wel lid wilt blijven of dat je je lidmaatschap wilt opzeggen.

Hoe ziet een lesavond er uit

Een trainings- of lesavond ziet als volgt uit:

 • Aanwezig zijn om 18:15 uur. Het is de bedoeling dat je je meldt bij de leiding. Iedere lesavond wordt er afgetekend op de aanwezigheidslijst. Beginners worden ingedeeld op woensdagavond, op donderdagavond mogen  de gevorderden surfen en op de dinsdagavond zijn de vergevorderden aan de beurt.
 • Plank en tuig opzoeken en optuigen. Jullie worden hierbij geholpen door de trainers.
 • Omkleden. De club heeft voldoende surfpakken waar je tijdens het EERSTE surfseizoen gebruik van mag maken. Een passend surfpak mag voor het trainingsseizoen naar huis meegenomen worden. Voor de bruikleen surfpakken en schoentjes (1e jaars) moet er een borg van 15 euro betaald worden.
 • Cursisten worden geacht te allen tijde een zwemvest tijdens het surfen te dragen.
 • Skippers meeting om 18:50 uur. Samenkomst met de trainer waar je les van krijgt. Hier wordt dan verteld wat er die avond gedaan zal worden.
 • Aanvang les / training 19:00 uur. Het is de bedoeling dat iedereen dan het water op is .
 • De cursisten worden vanuit een volgboot door de trainer begeleid. Wil je naar de kant dan meld je dit eerst even bij jouw trainer.
 • Rond 20:30 gaan we weer van het water af.
 • De planken worden door de cursisten (en of ouders) zelf weer opgeborgen en de zeilen afgetuigd. Voor hulp even de begeleiding van die avond benaderen.
 • Omkleden en voor het weggaan wel even afmelden bij je trainer.
 • Het surfpak, de schoentjes en zwemvesten dienen op de daarvoor bestemde plekken op geborgen worden.
 • Vaak wordt er in het clubhuis ook nog even nagepraat over de avond; voel je welkom.

De trainingsavonden starten vanaf de eerste week van mei en lopen door tot de eerste week van september.

LET OP: Deelname geschiedt op eigen risico!