Surfclub Ter Aar surft al 35 jaar op de Langeraarse Plassen.

No Comments

Foto album:STA 35 jaar (de BBQ)

Foto album:STA 35 Jaar (de wedstrijd)

De kenners weten het: de Surfclub zit op het mooiste stekje van de Langeraarse Plassen. In de afgelopen 35 is de club gehuisvest geweest in een schuur, in containers en nu al weer 22 jaar op de huidige stek.

container2 090690

Het windsurfen was 25 jaar geleden zo populair dat praktisch iedereen wel een plank en driehoekszeiltje had liggen. Iedereen deed maar wat en probeerde met wisselend succes op en neer te varen. Het bleek allemaal niet zo eenvoudig te zijn en menig plank belande achter in de tuin en ligt daar soms nu nog.
Deze golfbeweging van populariteit voor het windsurfen heeft de Surfclub ook doorgemaakt. De laatste 10 jaar is er weer een lichte opleving te zien. De surfclub heeft met succes flink veel tijd besteed aan promotie onder de jeugd voor deze prachtige sport.
In de zomermaanden wordt er iedere week lesgegeven en kan er trainingen gevolgd worden. Dit gaat zo goed dat er steeds meer aanmeldingen komen voor surflessen van buiten de gemeente Nieuwkoop.
De surfclub beschikt door sponsoring van VSB, Schipholfonds en Rabobank over modern surfmateriaal wat het voor met name de jeugd extra aantrekkelijk maakt. Binnen een paar lessen kan er al zelfstandig gevaren worden en aan het einde van het seizoen wordt er gewoon mee gedaan met een surfwedstrijd. Zo ook met de 35 jarige Jubileum wedstrijd die afgelopen zaterdag gevaren is. Met 28 deelnemers geen slechte opkomst te noemen. De oudste deelnemer was 70 en de jongste 10 jaar. Dit bewijst maar weer dat het echt een sport is voor jong en oud.
sta-35jaar-8-oktober
Na de wedstrijd was er een BBQ en feestje met de leden, aangeboden door de club, om het jubileum jaar in te luiden.
In de aankondiging van deze dag was te kennen gegeven dat men een gift kon doen voor “Spieren voor Spieren”.
Op deze wijze hebben we als Surfclub gedacht bij deze gelegenheid iets terug te doen met een bijdrage aan kinderen en ouderen welke getroffen worden door deze verschrikkelijke ziekte.

Meer nieuws voor u verzameld

Leave a Comment