6e wedstrijd Holland Windsurfingserie 17 juni 2007

Surfclub Ter Aar
6e wedstrijd Holland Windsurfingserie 17 juni 2007 rnLangeraarse plassen

WINDSURFERS VOL AAN DE BAK

Maar liefst 32 windsurfers waren afgelopen zondag naar Ter Aar afgereisd om daar in de 6e wedstrijd van de Hollandserie hun kunne te vertonen.
De wisselende weersomstandigheden zorgden ervoor dat er door de windsurfers veel inspanning geleverd moest worden. Regenbuien,zon, harde windvlagen en perioden van weinig wind; met al deze omstandigheden moesten de windsurfers in 5 manches proberen hun positie op de ranglijst te verbeteren. De Bic Techno klasse (eenheidsklasse) was met 21 deelnemers veruit het meest vertegenwoordigd. rnMark Jansen uit Almere was met vier eerste plaatsen niet te verslaan. Met 4 maal een 2e positie surfde Carlijn Vermeulen (Langeraar) zich naar een mooie 2e plaats en 1e als dame in de overalklassering. De derde plaats was voor haar rivaal Mark van Santen uit Leidschendam.Van de Ter Aarse windsurfers legde Maurice van Grasstek (Rijsenhout) beslag op de 12e plaats met in zijn kielzog Melvin Rademaker uit Zevenhoven.
De jeugdige Jeroen van Dongen uit Nieuwveen draaide keurig zijn rondjes mee en nestelde zich prima als 19ernIn de open klasse ging het bijna weer als vanouds tussen Sebastiaan Kentrop en Nick van de Hoorn , beide uit Ter Aar. Met 4 mancheoverwinningen moest Nick deze keer toch de overwinning aan Sebastiaan laten. rnNick, op zijn beurt, wist door 4 maal als 2e te finishen Johan van der Lippe van zich af te houden die daarbij dus 3e werd. Jack Touw (Langeraar) heeft een zeer constante race gevaren wat hem de zevende plaats opleverde. Cees van Dongen (Nieuwveen) wist zijn strijd met Harrie Kentrop (Ter Aar) in zijn voordeel te beslissen met een keurige 10e plaats met vlak daarachter Harrie als 11e rnMenno Rietdijk (Leimuiden) wist zijn inspanningen beloond en ging als 1e jaars wedstrijdsurfer (rookie)er met de 1e prijs vandoor.

Martien Vermeulen.