STA 40 jaar! Nieuwsbrief #4 Juli 2021

[su_divider top=”no” size=”1″]

Surfclub Ter Aar

40 jarig jubileum

1981-2021

[su_divider top=”no” size=”1″]

[su_row]
[su_column size=”1/2″ center=”no” class=””]

Aankomende evenementen

Zondag 18 juli

STA4-Clubwedstrijd: Deze keer met wel een beetje wind? (11:00-16:00 uur)

[/su_column]
[su_column size=”1/2″ center=”no” class=””]

Vrijwilligerstaken

Onze surfvereniging niet kan bestaan zonder onze bevlogen vrijwilligers. Om een gezond vrijwilligersbestand te houden voor nu en de toekomst verwachten wij van onze leden dat men minimaal eenmaal een vrijwillige bijdrage levert in het seizoen. Zie de link naar STA kalender 2021 hieronder waarop ieder als vrijwilliger zich kan inschrijven op een datum/tijd.

[su_button url=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/12iT4yvmsEOSscSLHxMF2q66fgvAab1MJ/edit” target=”blank” style=”flat” size=”8″ wide=”yes” center=”yes”]STA Kalender 2021[/su_button]

[/su_column]
[/su_row]

[su_divider top=”no” size=”1″]

 

Afgelopen Weekend Van Ter Aar was geslaagd!

 

 

 

Alle leeftijden mochten weer meedoen, en burgemeester gaf het startschot. Ook al was er op de zondag niet al te veel wind, de sfeer was er wel. Zaterdag avond was er een barbecue, en de ochtend daarna was er een stel early birds gezellig aan het ontbijten op de steiger. Naast de vele bekers die uitgedeeld waren, was er ook een tombola met als hoofdprijs een gloednieuwe trapeze. Deze heeft Eric gewonnen!

 

Sportieve groeten, STAAC

[su_divider top=”no” size=”1″]

Bedankt Jack! Jack wie…?

Jack Touw; de medeoprichter van de Surfclub. Jack zat in de militaire dienst en had een passie voor windsurfen samen met zijn vriend Kees Hoogeveen.

In 1978 zaten ze in een stacaravan op de camping Minosa (zie op achtergrond op de foto), maar 1981 staat genoteerd als het officiële jaar van de oprichting. Na een verhuizing naar het bruine schuurtje (onze huidige buren) zijn ze gestart met lesgeven onder leiding van Olaf Pouw en al snel werd er een surf container gebouwd. Degene die er nu nog staat!

Jack is jaren actief lid geweest en heeft inmiddels al 3 kleinkinderen en de 4de opkomst. Naast het surfen is hij actief geweest in de hondensport en nog steeds woonachtig in Langeraar. Nog steeds een sportieve man met een passie, hij heeft dan ook aangegeven om mee te willen gaan doen met het Junior-Senior toernooi op 12 September.

Wie wil er nu niet zijn surf buddy zijn op het Junior-Senior toernooi?

[su_divider top=”no” size=”1″]

Dilemma van het bestuur

Afgelopen clubwedstrijden merken we dat er weinig mensen komen surfen. Vaak ook door de weersomstandigheden. Idee is dan ook om een clubwedstrijd af te gaan lassen als de wind onder de 6 knopen is (drie dagen ervoor).

Daarnaast is de vraag, hoe kunnen we het format vernieuwen en leuker maken, zodat er meer leden de clubwedstrijden gaan surfen.

Wat willen de leden? Druk op onderstaande knop om je mening kenbaar te maken.

[su_button url=”https://surfclub-ter-aar.email-provider.nl/link/17gbitemtv/ce2mbokqyo/l6dzvuysiy/rb4ustxhy0/zfp8ysbhll” target=”blank” style=”flat” size=”8″ wide=”yes” center=”yes”]Andere wedstrijden?[/su_button]

Uitslag van Mei: gedeelde kluis of niet?!
Meeste leden hebben gestemd voor een gedeelde kluis en is het ontvangen als een goed initiatief. Idee is om twee kluizen te creeeren; Techno set en Kona set. Prijzen zullen 50 en 100 euro per jaar worden. Een geplastificeerd A4tje met optuig instructies zal in de kluis aanwezig zijn en er wordt een reservering systeem bedacht, zodat je niet mis grijpt. Wie al geinterreseerd is, stuur een mail naar: onderhoud@surfclubteraar.nl

[su_divider top=”no” size=”1″]

 

Rijnland waterkwaliteit – update

Welke markeringen/boeien zijn er nu te zien op de plas?
Zie bijgevoegde foto. Deze gele boeien markeren de verzonken elektrische toevoer leidingen naar het transformatie eiland en naar de baggeraar. Tussen deze gele boeien kan en mag gevaren worden. Als het baggeren daadwerkelijk gaat beginnen zullen er meer boeien bij gaan komen op de plas. Deze zullen de baggerleiding en de ankerleidingen vanuit de baggeraar markeren. Zodra we hiervan een foto hebben zullen we deze delen.

Week van 19 tot 23 juli
Rond maandag 19 juli is de tijd dat de zuiger verwacht wordt. Die week wordt er proefgedraaid met de zuiger en de machinist maar nog niet gebaggerd. De baggerpersleiding zal waarschijnlijk later worden aangelegd.

Week 30, 31 en 32 Bouwvak voor de aannemer.
De werkzaamheden liggen grotendeels stil. In week 32 (9 tot 13 augustus) wordt de baggerpersleiding mogelijk al aangelegd om maandag 16 augustus een vliegende start te kunnen maken.

Week van 16 tot 20 augustus
Aanvang van het elektrisch baggeren!

 

[su_divider top=”no” size=”1″]