STA 40 jaar! Nieuwsbrief #5 Augustus 2021

[su_divider top=”no” size=”1″]

Surfclub Ter Aar

40 jarig jubileum

1981-2021

SAVE THE DATE
Vrijdag 15 oktober Feestje
@ het clubhuis van 19:00-23:00 uur
Welkom zijn leden, ere leden, oud leden en genodigden

[su_divider top=”no” size=”1″]

[su_row]
[su_column size=”1/2″ center=”no” class=””]

Aankomende evenementen

Zondag 12 september

Junior-Senior toernooi: Voor leden en niet-leden. Eerste wedstrijd waar ook echt de Rookies kunnen mee doen. Strijden in teams, met je pa, oom of oma?! Daarnaast worden de certificaten uitgedeeld aan de Rookies en zijn er pannenkoeken (11:00-15:00 uur)

[/su_column]
[su_column size=”1/2″ center=”no” class=””]

Vrijwilligerstaken

Onze surfvereniging niet kan bestaan zonder onze bevlogen vrijwilligers. Om een gezond vrijwilligersbestand te houden voor nu en de toekomst verwachten wij van onze leden dat men minimaal eenmaal een vrijwillige bijdrage levert in het seizoen. Zie de link naar STA kalender 2021 hieronder waarop ieder als vrijwilliger zich kan inschrijven op een datum/tijd.

[su_button url=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/12iT4yvmsEOSscSLHxMF2q66fgvAab1MJ/edit” target=”blank” style=”flat” size=”8″ wide=”yes” center=”yes”]STA Kalender 2021[/su_button]

[/su_column]
[/su_row]

[su_divider top=”no” size=”1″]

 

Mooie surf taferelen in de vakantie op de plas, dank Theo!

 

 

[su_divider top=”no” size=”1″]

Trainers verslag – woensdag groep

Na drie maanden is het tijd om even terug te blikken op deze periode.

In mei begonnen met 20 cursisten. Een koude start, maar dit heeft niemand van de groep doen stoppen. Een gemêleerde groep in leeftijd maar ook in surf ervaring. Een lastige taak voor de trainers om het voor iedereen aantrekkelijk te houden.

Plezier in het surfen staat hoog in het vaandel van wat we nastreven op de woensdagavond. Uiteraard proberen we iedereen de basis van het windsurfen bij te brengen, en nogsteeds verbazen we ons over hoe snel de hele groep dit op pakt. Dit met dank aan de wind. We hebben nog niet zonder gezeten, wat het instructie geven voor ons trainers wel een heel stuk makkelijker maakt.

Bij aanvang van het lesseizoen waren de trainers Harrie, Jeroen, Ron en Cees. Jeroen is doorgeschoven naar de donderdagavond en Harrie is door een voetbreuk voor een langere periode uitgeschakeld. Gelukkig wil Mark voor hem nu in vallen. Met Harrie gaat het langzaam beter en het komt goed.

Ook in de vakantie periode gaan we zogoed mogelijk door met lesgeven, niet iedereen gaat immers weg.

Voor diegene wel op vakantie zijn, veel plezier en wij hopen jullie weer snel te treffen. Er liggen nog mooie surfavonden in het verschiet.

De woensdagavond trainers, Ron, Mark, Cees en Harrie

[su_divider top=”no” size=”1″]

Trainers verslag – donderdag groep

Dit jaar zijn wij met een grote groep omdat de dinsdaglesavond is samengevoegd met de donderdaglesavond. Het is een gezellige groep met bijna 30 surfers van jong tot oud die surfen op raceborden, slalonborden en de Big Techno lesplanken. Wij zijn dit jaar blij met wind op de donderdagavond.

Om de uitdaging voor iedereen erin te houden hebben de trainers een surfskills-poster ontworpen waarop iedereen zijn vooruitgang kan bijhouden. De meeste zijn al goed op weg met het afvinken van surfskills. Zo hebben wij dit seizoen al veel geoefent met dingen als; de wedstrijdstart, oploeven en afvallen, aanmeren en wegvaren, overstag en gijpmanouvres, vlinderen en pomptechniek, lekker planeren, trapeze varen en proberen in de voetbanden te staan. De afgelopen training hebben we zelfs cluefirst en achteruitvaren geoefent en zijn we onder de brug door op het andere meer geweest. En we hebben nog wat mooie lesavonden voor de boeg!

Groet de trainers Evert, Jeroen, Sebastiaan, Noortje, Mark, Rick en Jari

[su_divider top=”no” size=”1″]

Trainers verslag – De Storm chasers

Na een aantal maanden op weg te zijn hebben we pas één keer een training kunnen verzorgen. De wind is op zondagen is ons nog niet zo goed gezind geweest. Maar ons geduldige wachten zal zeker beloond worden en zeker nu dat de Corona maatregelen iets versoepeld zijn staan we als trainers te trappelen om met jullie gauw weer het water op te gaan.

Rick en Rob De Storm Chasers

[su_divider top=”no” size=”1″]

Dilemma van het bestuur

Je kan al een beetje surfen, je hebt al een seizoen les gehad en nu struin je Marktplaats af in je vrije tijd op zoek naar eigen surfmateriaal. Maar naar wat moet je zoeken? Wat is geschikt voor jou? Wat zijn de opties?

We horen van meerdere leden dat ze dit erg lastig vinden en vaak vragen hierover hebben aan de trainers. Is hierover een info avond gewenst?

Wat willen de leden? Druk op onderstaande knop om je mening kenbaar te maken.

[su_button url=”https://surfclub-ter-aar.email-provider.nl/link/17gbitemtv/o0onnhiybn/msuxfms5ca/rb4ustxhy0/zfp8ysbhll” target=”blank” style=”flat” size=”8″ wide=”yes” center=”yes”]Info avond surfmateriaal?[/su_button]

Uitslag van juli: andere wedstrijden?
Uitslag van Juli: Leukere clubwedstrijd?!
Er zijn 19 stemmen uitgebracht, meningen zijn verdeeld. Veel kiezen voor het afschaffen van de wedstrijden en het open surfdagen maken. Daarnaast is variatie gewenst en zijn er geen wedstrijden gewenst zonder wind. Dit zal allen uitgewerkt worden door de wedstrijdcommissie en hierbij zal het seizoen van 2022 qua wedstrijden er anders uit gaan zien!

Wil je meer input geven en/of meedenken, stuur een mail naar: patrick@surfclubteraar.nl

[su_divider top=”no” size=”1″]

 

Rijnland waterkwaliteit – update

Welke markeringen/boeien zijn er nu te zien op de plas?
Zie bijgevoegde foto. Deze gele boeien markeren de niet verzonken toevoer leidingen naar de baggeraar (ligging aan de kant van het Kerkpad). Tussen deze gele boeien kan en mag er niet gevaren worden.

Week van 16 tot 20 augustus
Maandag 16 augustus aanvang van het elektrisch baggeren. De drijvende leidingen worden aangelegd. De baggerkraan voor de niet verspreidbare bagger komt voor een inhaalslag nog even terug op de plas.

 

Schematisch overzicht van de plas met de werkzaamheden. Nu liggen de geel+roze lijnen in het water. De drijvende toevoer/afvoer leidingen van de baggeraar die komt

 

[su_divider top=”no” size=”1″]