de Grote Prijs van Aalsmeer 15e editie 2008

Windsurfclub Ter Aar rnGrote Prijs van Aalsmeer
5 oktober 2008
Westeinderplas Aalsmeer

WINDSURFERS TROTSEREN VROEGE HERFST

Dat het ene jaar het andere niet is ervaarde afgelopen zondag de Ter Aarse deelnemers aan de Grote Prijs van Aalsmeer. Liet vorig jaar de wind het volledig afweten, dit jaar daarentegen liet de windmeter zich geregeld een constante 6 tot 7bfr aflezen. Deze door de Aalsmeerse windsurfvereniging georganiseerde windsurfklassieker vierde inmiddels zijn 15e aflevering in successie. De wedstrijdbaan wordt zoals altijd gevormd door een parcours die zich over de gehele Westeinderplas uitstrekt. Van de deelnemers wordt verlangt deze baan 3 maal te ronden. De harde wind zorgde voor dat de surfers soms angstwekkende snelheden behaalde en dat er enorme verschillen in het wedstrijdveld ontstonden.

ROOKIE KLASSE:
Bij de beginnende wedstrijdsurfers liet Job Janmaat (Nieuwveen) zich niet door de zware omstandigheden afschikken en eindigde op een mooie 2e plaats.

OPEN 9.5 KLASSE:
Nick v/d Hoorn (Ter Aar) toonde weer eens zijn aparte klasse en werd afgetekend 1e. Zijn vriend en rivaal Sebastiaan Kentrop (Ter Aar) was de enige die bij Nick enigszins in de buurt kon blijven, maar de 2e plaats gaf toch veel voldoening. Bij de dames was Renske Molenwijk weer eens de snelste en kon daardoor verdient de 1e prijs in ontvangst nemen.

FORMULA KLASSE:
In deze klasse waar grote zeilen en extreem brede boards zijn toegestaan weerde Sebastiaan van Grasstek (Rijsenhout) zich knap. Deze Ter Aarse trainer van de wedstrijdgroep nestelde zich tussen de gelouterde wedstrijdjongens uitstekend met een 6e plaats. Johan van de Lippe (Ter Aar) nam de 10e plaats voor zijn rekening.

BIC TECHNO KLASSE:
De 1e plaats bij de dames werd ook dit keer een prooi voor Carlijn Vermeulen (Langeraar) Saskia van Smoorenburg kon dit maal een uitstapje op een Bic Techno niet weerstaan en werd gelijk 2e dame. Bij de heren scoorde ook op een Techno varende Paul Motshagen een 4e plaats net voor Melvin Rademaker (Zevenhoven) als 5e. De 7e plaats was ditmaal voor Maurice van Grasstek (Rijsenhout) voor Joris van Essen en Kevin Cats (Ter Aar) die gedeeld 9e werden.

Martien Vermeulen